Ma nije on takav danas na SOFEST-u

0
Danas je na SOFEST-u pored dva već dobro poznata filma Montevideo bog te video i Šišanje, u 17.30 na programu i film Ma nije on takav Miroslava Petkovića u kome glavne uloge tumače Gordan Kičić, Dragan Bjelogrlić, Zoran Cvijanović, Iskra Brajović, Neda Arneri

Film Ma nije on takav ima svojevrstan osnov u literaturi. Naime, priču čuvenog češkog pisca Karela Čapeka (1890-1938) Avanture bračnog prevaranta reditelj je preradio u scenario, kako je svojevremeno rekao, prilagođen našem vremenu i okolnostima, a film je nadahnut akcionim komedijama iz osamdesetih.

Radnja prati dve osnovne linije - prva je u formi policijske potrage, glavni likovi su inspektor Gavrić (Kičić) i romantični manipulant Boško (Bjelogrlić), dok je druga data u melodramskom vidu sa tri bitna lika žena koje Boško zavodi i vara.

Bjelogrlić je, na jednoj od konferencija, rekao da je karakteristika scenarija filma Ma nije on takav žanrovska razuđenost koja se kreće između parodije, krimi i crne komedije.

Reditelj Miroslav Petković, autor dokumentarnih televizijskih emisija kojem je ovo debi u igranoj strukturi, izjavio je na jednoj od konferencija za novinare, da je cela ekipa želela prvenstveno bioskopski film, sa ciljem da pruži zadovoljstvo publici.

 

Sutra u nedelju, posle jutarnje projekcije za najmlađe u 11 (film Medved Jogi), na programu su filmovi koji se takmiče:

 

17.30 Zajedno Mladena Matičevića

20.00 Neprijatelj Dejana Zečevića

22.30 The Box Andrijane Stojković

 

makonda-tracker