Monti Pajtonovci ponovo na okupu

0
Članovi ekipe britanske televizijske serije Leteći cirkus Montija Pajtona ponovo su se okupili kako bi pozajmili glasove za trodimenzionalni animirani film Autobiografija lažova zasnovan na memoarima pokojnog Grejema Čepmena

Kultna serija Leteći cirkus Montija Pajtona prvi put je emitovana u Velikoj Britaniji 1969. godine. Grupa je tokom godina snimila i dugometražne filmove kao što su Potraga za Svetim Gralom i Žitije Brajanovo, a poslednji put su se svi zajedno okupili 1983. godine oko projekta Smisao života po Montiju Pajtonu.

Jedan od članova slavnih Pajtonovaca, legendarni Grejem Čepmen nakon kratkotrajne borbe sa rakom preminuo je 1989. godine u 48. godini života, ali je za sobom ostavio knjigu memoara i audio snimke na kojima čita delove svoje autobiografije. Osim Čepmenovog glasa, učešće u animiranoj 3D ekranizaciji Autobiografija lažova potvrdili su Džon Kliz, Teri Gilijam, Majkl Palin i Teri Džouns, dok se u ovom ostvarenju čitavoj ekipi Pajtonovaca jedino neće pridružiti Erik Ajdl.

- Nisam znao da Čepmen nije više živ, mislio sam da se samo ulenjio. Međutim, sada sam oduševljen što ću ponovo raditi s njim na ovom uzbudljivom projektu – našalio se Teri Džouns.

Premijera filma očekuje se na proleće 2012. godine.

makonda-tracker