Večeras premijera filma Kako su me ukrali Nemci

0
Šesti dan Cinema City festivala obeležava svetska premijera filma Kako su me ukrali Nemci, kultnog autora Miloša Radivojevića i prilika za susret publike sa ekipom ovog ostvarenja. Posetioci će iste večeri imati priliku da pogledaju i jedan od najviše nagrađiv

Prethodnih šest dana na Cinema City festivalu obeležile su rasprodate projekcije za domaće filmove i sjajna atmosfera bioskopa na otvorenom, u kojima se prikazuju favoriti publike među brojnim filmovima. Premijerne projekcije filmova Oktobar, Kako su me ukrali Nemci i The Box rasprodate su danima unapred, što govori da publika ostaje privržena domaćem filmu.

Kako su me ukrali Nemci je autobiografska drama koja predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevićeva ostvarenja Buđenje iz mrtvih i Odbačen. Ekipa filma, koju između ostalih čine glumica Jelena Đokić, Svetozar Cvetković, glumac i producent filma, kao i glumci Dara Džokić, Gordan Kičić i Boris Isaković, stigla je u Novi Sad.

Ostvarenje Tilva Roš, autora Nikole Ležaića, jedan je od naših najnagrađivanijih filmova u poslednjoj deceniji. Nakon 11 nagrada na 17 festivala u 2010. godini, odličnog prijema kod inostrane publike i kritike, film je stekao zaista kultni status u međunarodnim okvirima. Publika će moći da pozdravi celokupnu ekipu filma Tilva Roš nakon projekcije na Cinema City festivalu.

Filmovi novih selekcija Nobarcode i 360° miljenici su publike Cinema City festivala. Među najvećim ovogodišnjim hitovima našao se film Iznad nas je samo nebo, debitantsko ostvarenje reditelja Jana Šomburga. Do poslednjeg mesta ispunjena Katolička porta, pozdravila je autora filma, koji je gost Cinema City festivala, a razgovor o filmu nastavio se dugo nakon projekcije. Dunavski park je te večeri napunilo ostvarenje Zduhač znači avantura, a ekipa filma je u sjajnoj letnjoj atmosferi pozdravila publiku.

makonda-tracker