Završeno snimanje filma Ustanička ulica

0
U subotu, 4. juna, u ranim jutarnjim satima, u Beogradu, tačnije na Slaviji, završeno je snimanje filma Ustanička ulica u produkciji Filmkombajna.

Snimanje, koje je počelo 13. aprila na lokacijama u Južnom bulevaru i okolnim prolazima, završeno je posle 7 nedelja, odnosno 42 snimajuća dana.

Producent i glavni glumac je Gordan Kičić a režiju potpisuje Miroslav Terzić. U psihološkoj drami sa elementima trilera, pored Kičića, igraju Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Petar Božović, Predrag Ejdus, Mira Banjac, Aleksandar Đurica, Bojan Žirović... Autori scenarija su Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković, a saradnik na scenariju je Filip Švarm.

Više od 50 sati materijala snimljeno je na lokacijama u Beogradu (Institut za ispitivanje materijala – IMS, Klinički Centar Srbije, dnevna bolnica Narodni front, Specijlani sud, stan u Palmotićevoj...), u Vojvodini a nekoliko scena je snimljeno u Golubcu.

- Snimanje je završeno i sada ulazimo u fazu post-produkcije. Zadovoljan sam onim što sam kao glumac uradio, ali još zadovoljniji činjenicom da sam se sjajno snašao kao producent debitant. Svaki član ekipe koja je radila Ustaničku ulicu dao je svoj maksimum i zato imamo odličan materijal – kaže Gordan Kičić i najavljuje da že nakon kraćeg odmora odmah početi montažu filma.

- Imamo preko 50 sati snimljenog materijala i još puno posla do finalne verzije filma. Glumački deo sam završio, sada sam producent koji treba da se pobrine da u fazi post-produkcije sve bude u najboljem redu. Film smo snimili u roku i jako sam zadovoljan tom činjenicom, ali to je tek pola posla.

I reditelj Miroslav Terzić zadovoljan je urađenim.

- Napravili smo dobar temelj još pre samog snimanja, sada imamo kvalitetne cigle ali kuća tek treba da se pravi. Imamo odličnu priču, sjajan materijal i savršene glumačke kreacije. Sada sledi mukotrpan posao odabira, pravljenja celine koja će biti najbolje od najboljeg. Pregledao sam veći deo materijala. Svaki kadar je sam po sebi sjajan, sada te kockice treba jednako dobro i uklopiti. Uskoro ulazimo u montažu, mislim da ćemo spakovan film imati krajem godine, a realno je da bi premijera mogla da bude početkom naredne – najavljuje Terzić.

makonda-tracker