Montevideo, Bog te video u takmičarskom programu filmskog festivala u Moskvi

0
Na ovogodišnjem 33. međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi u okviru glavnog takmičarskog programa biće prikazan film Montevideo, Bog te video koji je rađen u produkciji firme Intermedia Network i u režiji Dragana Bjelogrlića

Ovo je ujedno i međunarodna premijera najuspešnijeg filma poslednjih godina kod nas, kojeg je u domaćim bioskopima gledalo više od pola miliona ljudi. Film Montevideo, Bog te video je uvršten u glavni takmičarski program prestižnog filmskog festivala koji se ove godine održava od 23. juna do prvog jula i sa ostalim filmovima će  biti u konkurenciji za statuu Svetog Đorđa. Ovih dana se očekuje da budu objavljena imena svih članova žirija i predsednika ovog tela. Za sada se zna da će jedan od članova žirija biti Žeraldina Čaplin, poznata glumica i ćerka slavnog Čarlija Čaplina. 

Po svom uticaju i značaju na svetske filmske tokove moskovski festival spada u grupu takozvanih A  filmskih festivala, kao što su i festivali u Kanu, Berlinu ili Veneciji. Međunarodni filmski festival u Moskvi je jedan od najstarijih festivala u svetu koji je osnovan još 1935. godine. Doživeo je punu afirmaciju od kada njime poslednjih godina presedava poznati ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov.

Priliku da prošetaju crvenim tepihom moskovskog festivala će imati deo ekipe filma Montevideo, Bog  video.

 - Poziv da film Montevideo, Bog te video bude prikazan u takmičarskom programu jednog tako velikog festivala kao što je Moskva Film Festival doživljavam kao veoma ozbiljno priznanje i veliku čast. Mislim da nismo mogli  da poželimo bolje mesto za svetsku premijeru našeg filma – kaže Dragan Bjelogrlić.

makonda-tracker