Film Mi idemo svojim putem od sutra u bioskopima

0
Jedan od najpopularnijih slovenačkih filmova svih vremena Mi idemo svojim putem (Gremo mi po svoje) u režiji Mihe Hočevara, od četvrtka, 26. maja biće na redovnom repertoaru u bioskopu Kolosej Multiplex.

Mi idemo svojim putem je do sada u Sloveniji videlo više od 200.000 gledalaca, a film je u bioskopskoj distribuciji od 4. novembra 2010. godine.

Protagonisti filma su Aleks i njegovi prijatelji, mladi izviđači, koji slobodno vreme provode kampujući pored reke Soče. Njihov starešina sve shvata suviđe ozbiljno i to će prouzrokovati mnogo problema, jer su dečaci mnogo više zainteresovani za devojčice nego za kamp. Ovaj porodični film je sniman u Triglavskom nacionalnom parku i pokazuje prirodne lepote ove zemlje.

U filmu igraju Jurij Zrnec, Tadej Koren Smid, Jure Kreft, Matevž Stular, Jana Zupančić i drugi.

 Na 13. festivalu slovenačkog filma ovo ostvarenje je osvojilo nagradu publike, a Jurij Zrnec je proglašen za najboljeg glumca.

Mi idemo svojim putem nominovan je u dve kategorije za Gorki list MTV filmske nagrade koje ce biti dodeljene 6. juna – za najbolji film i najbolju mušku ulogu (Jurij Zrnec).

Pogledajte trejler:


 

makonda-tracker