FEST 2019

Nemoguća ljubav u nemoguća vremena: Film Hladni rat pokupiće sve vaše simpatije!

0

U bioskopima od 21. marta

foto: Promo
foto: Promo

Inspirisan burnom ljubavnom pričom svojih roditelja, u posleratnim vremenima Varšave, poljski reditelj Pavel Pavlikovski snimio je dramu “Hladni rat“ i ponovo se, kroz scenario vratio svojoj domovini.


Domaća publika imala je priliku premijerno da vidi film na ovogodišnjem FEST-u, a od 21. marta "Hladni rat" će se naći i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Film Pavela Pavlikovskog ušao je u najuži izbor za nagradu Oskar i poneo tri nominacije: Za najbolji strani film, Za najbolju fotografiju, Za najboljeg reditelja, dok je na Kanskom festivalu 2018. godine Pavlikovski proglašen za najboljeg reditelja.

 

NEMOGUĆA LJUBAV U NEMOGUĆA VREMENA
NEMOGUĆA LJUBAV U NEMOGUĆA VREMENAfoto: Promo


Strastvena ljubavna priča između dvoje ljudi koja se, zbog njihovog različitog porekla i temperamenta, na prvi pogled čini nespojivom, ali ipak sudbinski predodređenom smeštena je u vreme Hladnog rata, pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu.
Ljubav džez pijaniste Viktora (Tomasz Kot) i mlade Zule (Joanna Kulig), talentovane za pevanje i igru, "gori" na pozadini posleratne Evrope iako razdvojena trenutnom politikom i nesretnim sudbinama.

 


Priča mojih roditelja je bila matrica za sve moje priče“ rekao je reditelj Pavel Pavlikovski u jednom od intervjua. "Nisam o tome dugo razmišljao, o priči kao takvoj. Onda sam shvatio da sam u svom radu stalno privučen takvom ljubavnom pričom."

 

NEMOGUĆA LJUBAV U NEMOGUĆA VREMENA
NEMOGUĆA LJUBAV U NEMOGUĆA VREMENAfoto: Promo


Nakon upešnog filma „Ida“(2013.) koji je prvi poljski film koji je dobio nagradu Oskar, reditelj Pavlikovski se ponovo vraća priči o svojoj domovini i njenom postojanju, u vremenima koja su bila obeležena Drugim svetskim ratom.

 

 

makonda-tracker