Gordan Kičić u ulozi zamenika tužioca za ratne zločine

0
Snimanje trilera Ustanička ulica u kome glavnu ulogu tumači Gordan Kičić počinje 13. aprila u produkciji njegove filmske kuće Filmkombajn, a trajaće do 29. maja.
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Dušan (Gordan Kičić) je mladi zamenik tužioca za ratne zločine koji dobija zadatak da istraži slučaj delovanja paravojne formacije, koja je nosila ime Prva pionirska. Ova jedinica delovala je na ratištima u Hrvatskoj i u Bosni, da bi joj se na Kosovu potpuno izgubio trag.

Dušanu ova istraga izgleda osuđena na propast sve do momenta kada pronalazi Mićuna (Uliks Fehmiu), jedinog preživelog vojnika ove jedinice, koji se, do trenutka hapšenja, skrivao pod  drugim imenom. Dušan tada postaje nepoverljiv čak i prema svome šefu (Rade Šerbedžija), tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine. 

Činjenica da postoji preživeli vojnik iz Prve pionirske, nateraće glavnog organizatora i tvorca jedinice Grbavog, nedodirljivog i bahatog čoveka iz sive zone, da ne bira sredstva i metode kako bi zaustavio istragu.

Rešen da slučaj dovede do kraja i da dokaže svom ocu (Predrag Ejdus), uglednom profesoru prava u penziji, da je dostojan tog posla ali i svome šefu, ovo Dušanu postaje mnogo više od slučaja - postaje lični obračun.

Scenario su napisali Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković u saradnji sa Filipom Švarmom, odgovornim urednikom nedeljnika Vreme, a reditelj je Miroslav Terzić.

Glavne uloge tumače Gordan Kičić, Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu, Petar Božović, Predrag Ejdus, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Mira Banjac, Miki Krstović a ostale uloge Bojan Žirović, Aleksandar Đurica, Jakov Jeftović, Marko Baćović, Marko Janjić, Radoje Čupić, Anđelina Ristić, Marta Milosavljević.

 

 

 

makonda-tracker