Prelepo i Put u nepoznato od danas u bioskopima

0
Filmovi A.G. Inaritua Prelepo i Put u nepoznato sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi, koje je naša publika imala priliku premijerno da pogleda na nedavno održanom FEST-u, od četvrtka, 7. aprila biće u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Drama Prelepo proslavljenog meksičkog reditelja A.G.Inaritua (Pasji život, 21 gram, Vavilon) imala je dve nominacije za Oskara – za najbolji strani film i glavnu mušku ulogu, a Havijer Bardem je za ulogu Usbala osvojio nagradu za najbolje muško ostvarenje na Kanskom festivalu.

Prelepo (naslov filma Biutiful upućuje na španski izgovor engleske reči beautiful) je priča o Usbalu, posvećenom ocu, napaćenom ljubavniku, biznismenu iz podzemlja. To je putovanje problematičnog čoveka koji želi da pomiri očinstvo, ljubav, duhovnost, kriminal, krivicu i smrtnost u opasnom podzemlju moderne Barselone. Predosećajući dolazak smrti, on se bori za ljubav i spas svoje dece.

- Posle filma Vavilon mislio sam da sam istražio dovoljno mnogostrukih linija, struktura i narativa. Svaki od filmova snimio sam na različitim jezicima, u različitim zemljama, sa različitim strukturama. Posle Vavilona bio sam toliko iscrpljen da sam se šalio da će moj sledeći film biti o samo jednom karakteru, sniman u jednom gradu, sa čvrstom narativnom linijom i na mom maternjem jeziku. I evo me, Prelepo je sve ono što nisam do sada uradio: linearna priča o jednom karakteru. Na neki način ovaj film se bavi temom kojom sam dugo bio opsednut - očinstvom, o strahu od gubitka oca, o tome šta znači biti otac, o momenatu kada postaješ sam svoj otac i kada tvoja deca postanu ti. To je priča o gubitku, jer na kraju, mi smo i ono što smo izgubili - kaže reditelj.

 

Pogledajte trejler:

 

Drama Put u nepoznato zasnovana je na pozorišnom komadu Dejvida Linseja Abaire iz 2005. godine i prati Beku i Hauia čiji se život potpuno promenio kada je njihov sinčić Deni poginuo u saobraćajnoj nesreći. Imali su savršen brak i bili predivna porodica dok ta idila nije prekinuta besmislenim incidentom koji ih je iznenada ostavio nesigurnim kako da nastave dalje.

Beka pokušava da pronađe utehu u misterioznoj vezi sa mladim crtačem stripova Džejsonom, tinejdžerom koji je kobnog dana vozio automobil, dok Haui traži pribežište u strancima koji mu nude ono što Beka više ne može da mu pruži. Oboje bez cilja, oni prave iznenađujuće i opasne korake tražeći put koji će odrediti njihove sudbine.

 

Pogledajte trejler:

 

 

makonda-tracker