Premijera filma Arnina deca

0
Na programu 58. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma je i ostvarenje Arnina deca koji će imati projekciju u Domu omladine u četvrtak u 23 sata

Priča prati Jusefa dok se priprema da počini samoubilački napad u Izraelu 2001. godine. Kamera je takođe prisutna i na mestu samoubistva. Ašrafa ubija izraelska vojska 2002. godine u logoru za izbeglice u Dženinu.

Režiser, koji je 10 godina dokumentovao ove mlade ljude kao decu glumce koji obećavaju, u pozorišnoj trupi koju je osnovao sa majkom Arnom, vraća se aprila 2002. godine u logor za izbeglice u Dženinu da vidi šta se desilo sa decom koju je poznavao i voleo.

Džulijano Mer Kamis je sin Arne Mer, Izraelke, i Saliba Kamisa, Palestinca. Danas, on je jedan od vodećih glumaca Izraela/Palestine. Tokom prve Intifade 1993. godine, njegova majka Arna osnovala je alternativni obrazovni program u logoru za izbeglice u Dženinu ne bi li nadoknadila kolaps zvaničnog programa zbog izraelske okupacije. Jedna od aktivnosti bila je Stone Theatre, scenska radionica koju je Džulijano vodio. Osam godina pošto je Arna preminula, Džulijano se vraća u logor gde će otkriti tragičnu priču Arnine dece.

makonda-tracker