Fantastična četvorka na premijeri filma Kraljević Marko - Pravi srpski junak

1
Film Kraljević Marko - Pravi srpski junak biće premijerno prikazan u sredu 9. marta u 20 časova u velikoj sali bioskopa Akademija 28

Ovaj alegorični film, koji, koristeći se simbolima narodnog epskog prikaza Kraljevića Marka i turskih okupatora sredjnovekovne Srbije, donosi duhovitu samokritiku savremenog srpskog duštva, kao režiser, producent i glavni glumac potpisuje Filip Milošević (autor nedavno uspešno prikazanog, filma/mini serijala Bog na TV B92).

Uz neke od najpoznatijih epizoda iz narodnih epskih pesama, koje su u prilično bukvalnom smislu prepevane u format filma, i detalji koji čine društvo tog doba dobijaju pandan u današnjici. Tako Šarac postaje brzi automobil, oranje drumova - potpisivanje istog, svetla sablja - pozlaćeni revolver, krčma-splav, Turci - svakako ne pomenuti narod...

Osim Filipa Miloševića, u filmu se pojavljuju Jelica Sretenović, Vanja Bulić, i mnogi drugi. Muziku potpisuju Boško Ćirković Škabo i grupa Fantastična četvorka, koji će nakon svečane premijere na bioskopskoj bini održati i mini koncert.

Karte za film i koncert su već puštene u prodaju i mogu se naći na biletarnici bioskopa, po ceni od 500 dinara. Nakon toga, film će se naći na redovnom repertoaru Akademije 28.

makonda-tracker