Prva epizoda Ratova zvezda 3D početkom 2012.

3D verzija prve epizode kultne filmske franšize, Ratovi zvezda - Fantomska pretnja, naći će se u bioskopima u februaru 2012. godine, najavio je studio 20th Century Fox
0
1 / 2

Ova epizoda trenutno se nalazi u procesu konverzije u 3D format u studiju Industrial Light & Magic, odeljku studija Lucasfilms. Kako najavljuju iz studija Fox, ako bioskopska publika dobro prihvati film, i ostale epizode će se u razmacima od godinu dana pretvarati u 3D format.

Džordž Lukas već duže vreme razmišlja o vraćanju Ratova zvezda u bioskope. U januaru prošle godine izjavio je da mu je pretvaranje Ratova zvezda u 3D format palo na pamet nakon što je gledao Avatara.

Ratovi zvezda (Star Wars) je američka medijska franšiza koju je kreirao producent i reditelj Džordž Lukas. Prvi film franšize, Nova nada, pušten u distribuciju 1977, postao je svetski fenomen popularne kulture, te su ga u trogodišnjim intervalima pratila dva nastavka: Imperija uzvraća udarac i Povratak Džedaja. Šesnaest godina nakon poslednje epizode prve trilogije, pušten je u distribuciju prvi film nove trilogije – Fantomska pretnja. On se vraća na početak priče o junacima Ratova zvezda, a pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: Ratovi klonova i Osveta Sita.

Filmski serijal Ratova zvezda iznedrio je i knjige, televizijsku seriju, video igre i stripove. Ovo je, uz filmove o Džejmsu Bondu i Hariju Poteru, jedan od komercijalno najuspešnijih filmskih serijala.

TAGOVI: Snima se
makonda-tracker