Tilva Roš oduševio srednjoškolce

Filmska kuća Kiselo dete i distributerska kuća Tuck organizovali su besplatnu projekciju filma Tilva Roš za učenike III i IV razreda Trinaeste beogradske gimnazije
0
1 / 3

Reditelj Nikola Ležaić, glumci Dunja Kovačević i Marko Todorović - Toda, kao i mladi reper Shorty, koji je ostvario zapaženu ulogu u ovom filmu, posle projekcije razgovarali su sa učenicima i odgovarali na njihova brojna pitanja. Gimnazijalci su bili vrlo radoznali i zainteresovani da saznaju što više detalja o filmu i čuju iskustva svojih, nešto starijih, vršnjaka o problemima i radostima tinejdžerskog doba, kojima se film bavi. U direktnom kontaktu sa omladinom, kojoj je prvenstveno i namenjen ovaj film, ekipa Tilve Roš se još jednom uverila u to da njihovo ostvarenje lako i na pravi način nalazi put do svoje publike, te da navodi na razmišljanje o prijateljstvu, ljubavi i nalaženju sopstvenog mesta u svetu odraslih.

Publika je na kraju ovog lepog druženja zatražila da uživo čuje pesmu Činčila, zaštitni znak filma, i Shorty im je ispunio želju. Dok je u freestyle-u izvodio pesmu oni su pljeskajući davali ritam. Na rastanku učenici su na poklon dobili postere filma Tilva Roš, a Toda im je poručio da uživaju u letu koje im predstoji po završetku srednje škole, jer je to najlepši period u životu kojeg će se uvek sećati, što je propraćeno velikim aplauzom.

makonda-tracker