Montevideomanija u Novom Sadu

Novosađani će dugo pamtiti spektakularnu proslavu 333. 333-eg gledaoca srpskog megahita Montevideo, Bog te video, u produkciji Intermedia Network iz Beograda.
1
1 / 4

Nedavno otvoren cinepleks Arena bio je mali da primi više od 3. 000 oduševljenih fanova filmskog dela, reditelja Dragana Bjelogrlića, koje je vratilo ljubitelje sedme umetnosti u bioskope širom Srbije i pobralo sve najvažnije nagrade filmske kritike.

Na autograme, blic upoznavanje i neizostavno slikanje sa novim filmskim zvezdama Milošem Bikovićem i Petrom Strugarom, koji u filmu igraju Tirketa i Mošu, nezaboravni fudbalski dvojac iz 1930, kao i ostale aktere filma, čekalo se satima. Saobraćaj je bio zakrčen u centru Novog Sada, a stariji žitelji ovog grada kažu da se ovakvo masovno oduševljenje jednim filmom nikad nije dogodilo.

Kada su se glumci pojavili na crvenom tepihu ispred Arene, nastala je erupcija oduševljenja među mladima, posebno devojčicama, koje su dobile nove filmske idole. Skandiralo se Tirke, Moša.

Kompletnu glumačku ekipu predvođenu Draganom Bjelogrlićem kome je ovo debitantski film, dupke puna sala nagradila je ovacijama prilikom predstavljanja posle projekcije filma. Nekoliko najsrećnijih gledalaca dobilo je vredne nagrade producentske kuće Intermedia Network, a Novi Sad priliku da makar za jednu noć bude srpski Holivud.

makonda-tracker