Tilva Roš u Domu sindikata

0
Film Tilva Roš imaće beogradsku premijeru u Domu sindikata, umesto u Domu omladine Beograda, kako je ranije najavljeno. Datum i vreme premijere ostaju isti: utorak, prvi februar u 21 čas. Karte su u prodaji na blagajni Doma sindikata, po ceni od 300 dinara.

Ostvarenje Nikole Ležaića Tilva Roš srpsku premijeru imalo je pred više od 1500 ljudi 26. januara u Boru, rodnom gradu reditelja i dvojice glavnih glumaca, mestu u kojem je film i snimljen.

Jedan od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji (učestvovao je na 17 festivala i osvojio ukupno 11 nagrada, od čega je 5 glavnih) uzbudljiva je priča o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi. Ovaj svež, uzbudljiv, duhovit i rafinirano melanholičan film predstavlja u kontekstu domaće kinematografije verovatno najtemeljnije bavljenje periodom odrastanja i ulaska mladih u svet odraslih. Posle izuzetnog prijema kod inostrane publike i kritike, konačno će i domaća javnost moći da se uveri zbog čega je film Tilva Roš već stekao kultni status u međunarodnim okvirima.

 

 

makonda-tracker