preporuka

IndieBelgrade 2018: Dvostruki oskarovac Aleksander Pejn u Beogradu!

0

Ovogodišnji, četvrti po redu Festival nezavisnog američkog filma biće održan od 13. do 16. septembra u Domu omladine Beograda. Pod sloganom „Od nezavisnog filma do Oskara“, publici će ponuditi bogat i, po mnogo čemu, poseban program.

Aleksandar Pejn
Aleksandar Pejnfoto: Promo

Pre svega zbog našeg specijalnog gosta – dvostrukog oskarovca, jednog od retkih u Holivudu koji ima pravo na apsolutnu umetničku slobodu i „finalni rez“ svojih filmova; autora koji je radio sa Džekom Nikolsonom, Džordžom Klunijem, Metom Dejmonom, Riz Viderspun, Lorom Dern, Bertom Rejnoldsom, Tipi Hedren.

 

Svaki put kada on snimi film, neko od njegovih glumaca bude nominovan za Oskara.

 

Ikona nezavisnog filma i autor „Stranputica“, „Nebraske“, Potomaka“ i „Sve o Šmitu“ Aleksander Pejn (Alexander Payne), primiće nagradu „Indie Icon Award“ za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu 15. septembra. Potom će uslediti projekcija jednog filma iz „nezavisne“ faze opusa ovog autora.

Američki nezavisni film nas svake godine iznenađuje svojim tematskim bogatstvom i željom da se shvati današnji svet u procesu promena.

 

Aleksandar Pejn
Aleksandar Pejnfoto: Promo

Ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralenom svetu novih tehnologija i društvenih mreža. Za Grand Prix festivala IndieBelgrade 2018. takmičiće se 6 premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Tribeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018.

 

Ne propustite da lično sretnete oskarovca Aleksandra Pejna, kao i da vidite najbolje od novog američkog nezavisnog filma od 13. do 16. septembra 2018. u Bioskopu Doma omladine Beograda!

 

Festival nezavisnog američkog filma IndieBelgrade
Festival nezavisnog američkog filma IndieBelgradefoto: Promo

 

makonda-tracker