Nagrađen film Cinema Komunisto

0
Dokumentarni film Cinema Komunisto dobitnik je nagrade za najbolji film u takmičarskom programu za dokumentarni film na Trieste Film Festivalu, a prvi put pred domaćom publikom biće u subotu 29. januara u Sava centru od 20:15 časova na zatvaranju ovogodišnjeg

Ovaj film imao je svoju svetsku premijeru u novembru u Amsterdamu u takmičarskoj selekciji najprestižnijeg svetskog festivala dokumentarnog filma IDFA. Stominutni dokumentarac vodi nas na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslovenske filmske iluzije. Slika o istoriji jedne zemlje i kolektivnom zadatku njene kinematografije predočena je jedinstvenom kombinacijom intervjua sa glavnim akterima, scena odabranih iz preko 300 domaćih filmova, i do sada neviđenog arhivskog materijala sa snimanja.

Na premijeri se pored rediteljke Mile Turajlić i autora filma najavljuje i dolazak glavnih aktera koji su pred kamerom svedočili o tom vremenu: glumac Bata Živojinović, direktor Avala filma Gile Đurić i scenograf Veljko Despotović.

Karte za premijeru filma Cinema Komunisto su u prodaji na blagajnama Sava Centra i Bilet Servisa po ceni od 300 dinara.

Detaljnije informacije i trailer filma možete videti na zvaničnom sajtu filma: www.cinemakomunisto.com

makonda-tracker