39. FEST: U kom si filmu?

0
Od 25. februara do 6. marta biće održan 39. FEST kada će biti prikazano oko 70 filmova u okviru šest programa

Festival će otvoriti film Koriolan, debitantska režija glumca Ralfa Fajnsa, koji će biti gost Festivala. Između ostalih, biće prikazan novi film Dejana Zečevića Neprijatelj, 127 sati Denija Bojla, Crni labud Darena Aranofskog, Kraljev govor Toma Hoopera, Posledni cirkus, Zajedno Mladena Matičevića i O Gringo Darka Bajića.

Program FEST-a sastavili su Ivan Karl, urednik filmskog progama RTS-a i umetnički direktor FEST-a Bora Anđelić.

- Mera Festa su upravo njegovi gledaoci i njegovi filmovi. Mi smo se potrudili da ispoštujemo ono što je matrica Festa od 1971. godine, kada je radio Milutin Čolić, pa kasnije Nebojša Đukelić, do onoga što je aktuelni kinematografski trenutak u svetu, da zaista bude jedan put oko sveta za deset dana kroz filmove sa različitih meridijana - rekao je Ivan Karl.

Radni slogan ovogodišnjeg FEST-a je U kom si filmu?, a filmovi će biti prikazani u okviru programskih celina: Glavni program, Hollywood, Panorama svetskog filma, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i Izabrani dokumentarci.

Pored Sаva centra, Kulturnog centra i Muzeja Kinoteka, filmovi će ove godine biti prikazani i u renovirаnoj dvorаni Domа omlаdine.

Ulаznice će se naći u prodaji od 1. februаrа.

Više informacija o programu festivala možete naći na www.fest.rs.

makonda-tracker