do sledeće godine

Završen 47. "Sofest": Film "Izgrednici" pokupio najviše nagrada

0

Filmski festival u Sopotu završen je dodelom nagrada najboljima. Organizatori su odlučili da i beogradsku publiku nagrade.

zavšren 47. sofest
zavšren 47. sofestfoto: promo

Nezaboravnu festivalsku atmosferu, i ove godine, zabeležile su mlade kolege sa Fakulteta dramskih umetnosti kratkim filmom o ovogodišnjem festivalu koji je emitovan pred dodelu nagrada.

 

Odbor festivala posebno se zahvalio gospođi Nadi Savkić na dugogodišnjoj podršci festivalu. Nakon projekcije kratkometražnog filma "Poziv", u kome ona igra glavnu ulogu, Aleksandar Avramović, član odbora "Sofest-a" uručio je Nadi Savkić zahvalnicu.

 

Zvuci fanfara označili su i početak ceremonije dodele nagrada o kojima je odlučivao stručni žiri (sastavljen od prošlogodišnjih laureata) u sastavu: predsednica, glumica Hristina Popović, reditelj Bojan Vuletić i glumac Igor Đorđević. Hristina Popović zbog profesionalnih obaveza nije bila sa nagrađenima.

 

Nagrađeni na 47. "Sofestu" bili su: GRAND PRIX festivala za najbolji film "Izgrednici" producentskoj kući Biberče; nagrada za najbolju režiju dodeljena je Lazaru Bodroži za film "Ederlezi Rajzing"; nagrada "Mira Stupica" za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jovani Gavrilović za film "Horizonti"; nagrada "Bata Živojinović" za najbolju mušku ulogu dodeljena je Radovanu Vujoviću za film "Izgrednici"; specijalno priznanje stručnog žirija dobila je Marta Bjelica za ulogu u filmu "Izgrednici". Nagrada publike otišla je filmu "Nigde" Predraga Velinovića.

 

Nagrađeni na sofestu
Nagrađeni na sofestufoto: promo

Odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike u sastavu: Slađana Stojanović, Vladan Babić i Snežana Daničić.

 

U okviru "Sofest plus-a", četiri nagrađena filma će činiti filmski maraton 9. jula u Domu omladine u Beogradu, i to: "Nigde" u 15h , "Horizonti" u 17h, "Ederlezi Rajzing" u 19h i "Izgrednici" u 21h.

 

Ovaj mali poklon ljubiteljima filma u Beogradu je novi programski iskorak "Sofest-a", za koji se organizacija nada da će postati tradicionalan. .

 

Predsednik odbora festivala i opštine Sopot, Živorad Milosavljević, pozvao je publliku da se prvog utorka u julu 2019. godine okupi na istom mestu, na 48. Sofestu!

 

 

makonda-tracker