Čovek zvani hrabrost – najgledaniji film braće Koen

0
Uprkos smanjenoj poseti bioskopima zbog Božića, film Čovek zvani hrabrost (True Grit), imao je najbolje otvaranje za jedan vestern, zaradivši 25.6 miliona dolara za vikend u Americi

Ovo je takođe i najbolje otvaranje od svih dosadašnjih filmova braće Koen, a rekord po gledanosti je do sad držao film Spaliti nakon čitanja. Sa zarađenih 36.8 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja u Americi, ovo je najuspešniji vestern do sada.

Oca četrnaestogodišnje Medi Bros brutalno je ubio kukavica Tom Čejni, a ona je odlučna u tome da ga privede pravdi. Uz pomoć američkog maršala Rustera Kogburna, koji je lak na okidaču i uvek u pripitom stanju, ona će krenuti, uprkos Rusterovom protivljenju, u misiju hvatanja Čejnija. Krv njenog oca zahteva da ona krene u potragu za ovim kriminalcem na teritoriju Indijanaca i da ga pronađe pre nego što ga teksaški rendžer Lebef uhvati i odvede u Teksas, gde će mu se suditi za ubistvo jednog drugog čoveka.

Inače, film Čovek zvani hrabrost imaće tu čast da ove godine otvori Berlinski festival, a u domaće bioskope stiže 10. marta 2011. godine.

 

Pogledajte trejler

 

TAGOVI: premijera
makonda-tracker