Uskoro u našim bioskopima

Žana Moro je proslavila Evu, pogledajte kako Izabel Iper izgleda u istoj ulozi

0

Francuska drama „Eva”, u režiji Benoa Žakoa, sa Izabel Iper i Gasparom Ulijeom u glavnim ulogama, stiže u domaće bioskope u četvrtak, 31. maja.

foto: Promo
foto: Promo

„Eva”, ostvarenje koje istražuje moralne dubine sveta bogatih i lepih, je svojevrsni rimejk filma Džozefa Lusija iz 1962, u kome je svojevremeno igrala čuvena Žana Moro. Više od pedeset godina kasnije, Benoa Žako se odlučio da uradi svoju verziju adaptacije romana britanskog pisca Džejms Hedli Čejsa.

 

foto: Promo

Glavni junak je Bertrand, mladić koji je slučajni svedok smrti slavnog pisca i jedini svedok postojanja njegovog poslednjeg manuskripta. Bertrand odluči da potpiše tekst svojim imenom i odmah biva proglašen za literarnog genija. Slava donosi i pritisak da ispostavi svoje sledeće remek delo, a Bertrandu u radu pomaže susret sa misterioznom Evom, prostitutkom visoke klase. Razgovori sa Evom ga u početku inspirišu, ali uskoro njegova opsesija ovom ženom počinje da izmiče kontroli.

 

foto: Promo

Benoa Žako je francuski reditelj i scenarista rođen 1947. godine. Žako je započeo svoju karijeru kao pomoćnik reditelja, sarađujući sa Margerit Diras na filmovima „Natali Granže”, „India Song” i na kratkom filmu iz 1973. godine „La Sœur du cadre”. Režirao je preko 40 filmova, a neki od njegovih najpozantijih filmova su „Razočarana” i „La fille seule”.

 

foto: Promo

Film „Eva” je prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, dok se dok nas istakao kao jedan od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

 

 

Film „Eva” će se naći i na redovnim repertoarima od 31. maja, i to u bioskopima: Kombank dvorana, Tuckwood, Akademija 28, Dvorana Kulturnog Centra Beograda, Art Bioskop Kolarac, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Arena Cineplex, Eurocinema, i Vilin Grad.

 

 

makonda-tracker