Šišanje u britanskom i srpskom parlamentu

0
Prvi put jedan srpski film biće prikazan u parlamentu Velike Britanije, ali i srpskim poslanicima u Beogradu
foto: Tuck
foto: Tuck

Film Šišanje produkcijske kuće Hypnopolis biće prikazan 7. februara 2011. godine u Londonu, u britanskom parlamentu. Specijalna projekcija filma Stevana Filipovića za poslanike Velike Britanije biće organizovana tokom trajanja srpske nedelje, a na inicijativu Srpskog siti kluba iz Londona.

Tokom boravka u Londonu autorskoj ekipi filma domaćin će biti poslanik Greg Hands koji je povodom ovog događaja rekao:

- Odnosi Velike Britanije i Srbije došli su do važnog trenutka, mi želimo da vidimo dalju integraciju Srbije u Evropu kako bi postala i članica Evropske unije. Srpska dijaspora može da odigra značajnu ulogu u tome. Radujem se sastancima, ali i projekciji filma Šišanje koja je planirano za 7. februar tokom trajanja Srpske nedelje u Velikoj Britaniji.

Autori filma će sa britanskim poslanicima razgovarati o problemima o kojima se bave u filmu, a koje je ta zemlja uspešno rešila: nasilje na fudbalskim terenima, huliganske grupe i njihova politička zloupotreba.

Predstavnica organizacije Srpski siti klub Nataša Kociš smatra da je upravo aktuelna tema koju autori obrađuju razlog zašto su izabrali Šišanje da predstavlja srpsku kinematografiju u britanskom parlamentu:

- Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo moći da realizujemo prikazivanje filma Šišanje u britanskom parlamentu i da predstavimo Stevana Filipovića i Natašu Vranješ kao odlične primere jedne nove, hrabre, obrazovane i elokventne Srbije.

Smatrajući da je važno da se temom nasilja u sportu bave i domaći poslanici produkcijska kuća Hypnopolis će uz podršku Skupštine Republike Srbije organizovati specijalnu projekciju i za srpske poslanike, koji će priliku da vide film dobiti pre britanskih kolega. Projekcija za njih je zakazana za 14. decembar u bioskopu Tuckwood u Beogradu.

Film Šišanje je u bioskopima za dva meseca prikazivanja videlo više od 64 000 gledalaca, pa je time postao i najgledaniji domaći film ove godine.

Pogledajte trejler:


makonda-tracker