Hani Selimović nagrada za najbolju glumicu na festivalu u Francuskoj

0
Glumica Hana Selimović dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu Beli beli svet, na Pau International Film Festivalu u Francuskoj, koji će večeras biti prikazan u Sava centru, na otvaranju 16. Festivala autorskog filma

Ovo je peta nagrada za Beli beli svet a u obrazloženju žirija stoji da je Hana ostvarila predivnu i jaku debitantsku ulogu, kroz koju je donela iskrenu i istinitu emociju i zaslužila nagradu za takvu bravuroznu interpretaciju.

Film Beli beli svet je premijerno prikazan na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to nagradu za umetnički film Art Cinema Award, dok je nagrada za najbolju glumicu festivala pripala Jasni Ðuričić. Beli beli svet pobednik je i 20. Festivala istočnoevropskog filma u Kotbusu, te dobitnik specijalnog priznanja žirija na Internacionalnom filmskom festivalu Mar del Plata u Argentini.

Radnja filma Beli beli svet događa se u rudarskom gradu Boru - nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, a sada simbolu propadanja i beznađa. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja. Beli beli svet je balkanski tango koji igraju odbačeni, ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom. 

Ovaj film Olega Novkovića snimljen je prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković, a u njemu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski.

Već od 2. decembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru, a više informacija saznajte na http://belibelisvet.mcf.rs/

Pogledajte trejler:


makonda-tracker