Još jedno priznanje za Beli, beli svet

0
Film reditelja Olega Novkovića Beli, beli svet, koji će domaćoj publici premijerno biti prikazan u Sava centru 30. novembra, osvojio je specijalno priznanje žirija Internacionalnog filmskog festivala Mar Del Plata u Argentini.

Film Beli beli svet premijerno je prikazan na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to nagradu za umetnički film Art Cinema Award, dok je nagrada za najbolju glumicu festivala pripala Jasni Ðuričić. Beli beli svet, pobednik je i 20. Festivala istočnoevropskog filma u Kotbusu.

Na internacionalnom filmskom festivalu Mar Del Plata u Argentini ovo filmsko ostvarenje osvojilo je specijalno priznanje žirija za odvažnost u potrazi za ekspresivnim i dramatičnim izvorima.

Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru - nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, a sada simbolu propadanja i beznađa. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja. Balkanski tango koji igraju odbačeni ljudi sa periferije koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom. 

Beli, beli svet snimljen je prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković. U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski. Producent je kompanija West End Production iz Beograda, a koproducenti su Ostlicht Filmproduktion iz Nemačke i Hepp Film iz Švedske.

Beogradsku premijeru Beli beli svet imaće na otvaranju 16. Festivala autorskog filma, 30. novembra. Projekcija će biti održana u Sava centru, u 20.30 časova.

Pogledajte trejler za ovaj film:

makonda-tracker