Zona mrtvih trijumfovala na Horor festu u Kejptaunu

0
Prvi srpski zombi film Zona mrtvih u režiji Milana Todorovića i Milana Konjevića, osvojio je dve nagrade na festivalu Hororfestu u Južnoj Africi

Film Zona mrtvih bio je prikazan u takmičarskom programu najvećeg žanrovskog festivala u Africi – Hororfest-a, koji se održava već šest godina u Kejptaunu. Tamo je osvojio dve nagrade i to za najbolju mušku ulogu – Ken Fori i najbolju žensku ulogu – Kristina Klib.

Za svoju ulogu u filmu Zona mrtvih Ken Fori je već dobio Počasnog Cara Konstantina za izuzetno glumačko ostvarenje na prošlogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, dok je Kristina Klib osvojila nagradu na Fantasy horror award manifestaciji održanoj u Italiji u martu ove godine.

Inače, zbog odličnih reakcija publike na festivalu, Hororfest planira da otkupi prava za distribuciju Zona mrtvih na dvd-u na teritoriji Južne Afrike, što je praksa sa najboljim filmovima prikazanim na festivalu.

Takođe, od 2. decembra film će biti biće dostupan i u Nemačkoj, na DVD i blu-ray izdanju, pod nazivom Apokalipsa živih mrtvaca. Film se do sada našao u distribuciji u Japanu, Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, SAD, Kanadi, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a otkupljena su prava i za Indoneziju, Rusiju, Bliski Istok, Italiju i Španiju, te se uskoro očekuje distribucija i u ovim zemljama.

makonda-tracker