horor

Hrabrost: Slavna oskarovka snimila film u kući koju pohode duhovi

0

Filmski set „Kuće duhova‟, smešten je na lokaciji za koju se vezuje sablasno urbano predanje, ali Helen Miren nije imala problem s tim.

foto: Promo
foto: Promo

Ako vam je potrebno nešto što će vam prodrmati živce, preporučujemo da pogledate film „Kuća duhova‟ (u originalu „Winchester‟). Reč je o hororu čiju režiju potpisuju Majkl Spirig i Piter Spirig, a u glavnim ulogama su Džejson Klark, Sara Snuk i Helen Miren

 

Radnja filma inspirisana je pričom o Sari Vinčester, koju igra poznata oskarovka, i prikazuje ekscentričnu naslednicu bogatstva stečenog oružjem koja veruje da je progonjena dušama onih ubijenih Vinčester puškom. Prema legendi, Sara Vinčester je verovala da će ostati živa dokle god bude gradila svoju kuću.

 

foto: Promo

Sara Vinčester je beskrajno i stalno gradila tu kuću, verujući da će je, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Kuću je gradila punih 38 godina. Ipak njena gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nikuda.

 

Film je sniman na autentičnoj lokaciji ‒ u pravoj kući duhova. Naime, film je snimljen u pravoj vili u San Hoseu za koju se šuška da je pohode duhovi usmrćenih iz vinčesterke.

 

 

 

makonda-tracker