Najavljujemo

Kanski pobednik od 8. marta u bioskopima

0

Švedski film ,,Skver", ovenčan kanskom ,,Zlatnom palmom" i francuska komedija ,,Neka svetlost uđe" naći će se na repeortoaru srpskih bioskopa na Dan žena.

foto: Promo
foto: Promo

Dva atraktivna filmska naslova ,,Skver" i ,,Neka svetlost uđe"

koja su na upravo završenom FEST-u izazvala veliku pažnju publike i punila gledališta u Beogradu, od 8. marta naći će se na bioskopskim repertoarima širom Srbije.

foto: Promo

Ljubitelji filma u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu i Subotici u narednim danima imaće priliku da uživaju uz ,,Skver" - dobitnika Zlatne palme u Kanu i nosioca čak 6 nagrada Evropske filmske akademije. Ovo najnovije ostvarenje švedskog reditelja Rubena Ostlunda, koje je zvanično otvorilo ovogodišnji Kustendorf je urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja koja postavlja pitanja o podeljenosti društva, uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

Simbolično, od 8. marta na repertoarima bioskopa naći će se i romantična komedija sa maestralnom Žilijet Binoš i Žerar Depardjeom, ,,Neka svetlost uđe" koja će sigurno pobrati simpatije lepšeg pola. U filmskom delu inspirisanom radom Rolana Barta, francuska oskarovka igra razvedenu majku i slikarku u potrazi za ljubavlju.

makonda-tracker