ne propustite

FEST na bis: Objavljen program postFESTum-a

0

Čak 116 premijernih naslova našlo se na ovogodišnjem FEST-u, a za one koji tokom deset festivalskih dana nisu uspeli da pogledaju sve što su želeli, tu je postFESTum.

foto: promo
foto: promo

Sutra u ponedeljak 5. marta u Sava centru, Domu omladine, DKC-u, Fontani, Kinoteci i CZK Vlada Divljan biće održane projekcije nekih od najtraženijih filmova sa 46. FEST-a.

 

U Sava centru u 16:30h biće prikazan film LICE poljske reditelje Malgoržate Šumovske, koja je na nedavno završenom Berlinalu osvojila Srebrnog medveda- veliku nagradu žirija. Još jedna projekcija najtraženijeg filma ovogodišnjeg FEST-a, FANTOMSKA NIT u režiji Pol Tomas Andersona, zakazana je za 19h, a za 22h poslednji film čuvenog Romana Polanskog, PREMA ISTINITOJ PRIČI.

 

foto: promo

U Domu omladine u 17:30h biće prikazan film Pola Mekgijana, FILMSKE ZVEZDE NE UMIRU U LIVERPULU, sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA. U 20h planirana je projekcija filma NIOTKUDA Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu, a u 22:30h ŽIVOTINJE reditelja Grega Zglinskog, prikazanog u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

 

U Dvorani kulturnog centra u 17h biće prikazan film Paola Đenovezea, PRAVO MESTO, u 19:30h novi film kultne rediteljke Kler Deni, NEKA SVETLOST UĐE, sa Žilijet Binoš i Žerarom Depardjeom u glavnim ulogama, a u 22h dobitnik Zlatne palme, SKVER Rubena Estlunda.

 

U Fontani nas u 15h očekuje novi film Mišela Azanavisijusa, SILOVITI, koje prikazuje jedan deo života čuvenog Žan Lik Godara, a u 17h film DVOSTRUKI LJUBAVNIK Fransoa Ozona. U 19h biće prikazan film DOVLATOV u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu, a u 21h OBLIK VODE Giljerma del Tora.

 

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova) u 17h biće prikazan film Luke Gvadanjina SKRIVENA LJUBAV, u 19:30h film EVA Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, a u 22h TRI BILBORDA ISPRED EBINGA U MISURIJU Martina Mekdone, koji je otvorio ovgodišnji FEST.

 

U Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska) u 16:00h biće prikazan dokumentarni film PRIČA O KERIJU GRANTU, u 18:30h JUPITEROV MESEC mađarskog reditelja Kornela Mundruca, a u 21h TRAGOM KOSTIJU poljske rediteljke Agnješke Holand.

 

U CZK Vlada Divljan u 12h je planirana projekcija animiranog filma za decu, NEVEROVATNA PRIČA DŽINOVSKE KRUŠKE, a u 14:30h komedije ZABORAVI NA NIKA rediteljke Margaret fon Trota. Film LETO 1993 španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17h, u 19:30h PRAVO MESTO Paola Đenovezea, a od 22:00h italijanski film braće Taviani LIČNA STVAR.

 

 

makonda-tracker