uskoro

"Izgrednici" Dejana Zečevića: Talentovani mladi glumci u glavnim ulogama

0

Premijera filma biće održana 1. marta u 22h u Sava Centru, u okviru ovogodišnjeg FESTA.

Glavne uloge poverene su mladim glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković. U ostalim ulogama tu su Predrag Ejdus, Boris Isaković, Branka Šelić, Miroljub Lešo, Milena Đorđević i Miodrag Dragićević.

 

"Izgrednici" prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

 

foto: Promo

Direktor fotografije je Miladin Čolaković, scenario potpisuje Đorđe Milosavljević, montažu su uradili Milena Predić i Lazar Predojev, scenograf je Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, a za masku i šminku bila je zadužena Marija Kovačević Jovanović.
 

foto: Promo

Film producentske kuće Biberche podržali su Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a i sniman je od početka decembra 2015. godine na raznim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

 

Film "Izgrednici"  na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka 8. marta.

 

 

 

 

 

makonda-tracker