Zaista, nikad nisi bio ovde

Hoakin Finiks kao nemilosrdni plaćenik: Ona je mu je jedina vezom sa onim što bi se moglo nazvati normalnim životom

0

Misteriozni triler "Zaista, nikad nisi bio ovde", koji je Hoakinu Finiksu doneo nagradu za najboljeg glumca na Kanskom festivalu, biće po prvi put prikazan u Srbiji na 46. FEST-u...

foto: Promo
foto: Promo

Finiks se našao u ulozi nemilosrdnog plaćenika, koji je unajmljen da vrati kući devojčicu otetu od strane organizacije koja se bavi trgovinom ljudima.

 

Nakon rata i službe, Džo (Hoakin Finiks) se okrenuo poslu plaćenika radi preživljavanja. Njegova specijalnost je spasavanje devojčica koje su postale belo roblje. Razlog njegove poslednje nasilne misije je Nina, ćerka njujorškog senatora (Ekaterina Samsonov), kidnapovana i smeštena da radi u bordelu na Menhetnu. Njegov zadatak je da je pronađe, dovede je kući i ubije svakoga ko mu stane na put. Kada se posao otrgne kontroli, Džoove noćne more počinju da ga obuzimaju i zavera biva razotkrivena, što vodi do dve moguće opcije - njegove smrti ili njegovog buđenja.

 

foto: Promo

Hoakin Finiks briljira u ulozi traumatizovanog i emocionalno distanciranog ratnog veterana, i bivšeg FBI agenta, koji živi sa dementnom majkom, ujedno i njegovom jedinom vezom sa onim što bi se moglo nazvati normalnim životom.

Ovo ostvarenje označava povratak škotske rediteljke i scenaristkinje Lin Remzi, nakon višestruko nagrađivanog filma "Moramo da pričamo o Kevinu" iz 2011. godine.

 

foto: Promo

Rođena u Glazgovu, Lin Remzi uživa reputaciju jednog od najoriginalnijih i najzanimljivijih autora koji rade na polju nezavisnog filma.

 

Ovaj intenzivni triler je upotpunjen sjajnom muzikom, koju potpisuje Džoni Grinvud, gitarista grupe Radiohead. Grinvud je, takođe, radio muziku za film "Moramo da pričamo o Kevinu", tako da je filmom "Zaista, nikad nisi bio ovde" nastavljena uspešna saradnja Grinvuda i rediteljke Lin Remzi.

 

1 / 5 Foto: Promo

 

Domaća publika će moći da pogleda ovo ostvarenje na 46. FEST-u, 27. i 28. februara u Sava centru, i 1. marta u bioskopu Fontana. Od 22. marta, film "Zaista, nikad nisi bio ovde" stiže u bioskope širom Srbije.

 

 

makonda-tracker