Veličanstveno

O ljubavi, osveti i smrti: Legenda o Konkubini

0

Kineski film "Legenda o Konkubini", rađen u saradnji sa japanskim producentima, predstavlja veličanstvenu priču o ljubavi, osveti i smrti, smeštenu u drevni kineski grad u vreme vladavine dinastije Tang.

foto: Promo
foto: Promo

Preko 165 miliona dolara uloženo je u ovaj projekat, a čak šest godina rađena je rekonstrukcija impozantnog glavnog grada iz 8. veka, kako bi se verno dočarala epska priča, što ovo čini najskupljim i najvećim kineskim filmskim projektom. Najtiražniji japanski pisac Jumemakura, na čijoj knjizi je baziran film istakao je da je bio fasciniran onim što vidi još dok je obilazio set:

Neverovatno kako je ekipa filma uspela da verno prikaže grad, to vreme. Dovelo me je do suza."

Slavni reditelj Čen Kajge, autor velikog filmskog hita "Zbogom moja Konkubino", dugo je radio na grandioznom projektu koji okuplja internacionalne glumce, želeći da dočara staru Kinu:

Tužan sam, jer nema više tog tradicionalnog načina života, kakav je bio u starim gradovima. Danas je napuštena i tradicionalna kultura. Mladi danas traže nešto što se zove sloboda, a u staroj Kini i gradovima kakav je bio onaj prikazan u filmu, živelo je preko 10.000 pesnika iz cele Azije. Ja tu vidim paralelu, i nadam se da će mladi pogledati ovaj film i videti da je nekada u Kini postojao taj slobodan duh i da će se vratiti tradicionalnom."

Japanski budistički monah Kukai poslat je u Tang dinastiju u Kinu kako bi učio o kineskoj kulturi I civilizaciji. Za to vreme sprijateljuje se sa pesnikom po imenu Bai Letian. Odjednom, u gradu počinju da se dešavaju čudni događaji, smrti, između ostalih i Konkubine Jang, što se povezuje s demonskom mačkom koja teroriše grad. Monah i pesnik se udružuju kako bi istražili smrt Konkubine, prateći trag demonske mačke koji otkriva skrivene činjenice.

 

1 / 3 Foto: Promo

 

Film "Legenda o Konkubini" biće premijerno prikazan na Festu 27. i 28. februara, dok će u redovnoj distribuciji biti od 22. marta.

 

foto: Promo

 

 

makonda-tracker