E- pigs na Londonskom filmskom festivalu

0
Na ovogodišnjem 54. British Film Institute festivalu u Londonu, prikazan je kratkometražni film E-pigs reditelja Petra Pašića, a autorska ekipa ovog ostvarenja radi na novom filmu O bubicama i herojima

Film E- pigs, rađen u koprodukciji Doktorprodukcije i studija Fried pictures iz Beograda, prikazan je u dva termina- 15. i 18. oktobra i bio je jedini film izvan engleskog govornogpodručja u okviru programa Under Pressure.

Ostali filmovi su bili britanske, američke i kanadske produkcije. Selektor programa kratkog filma ovog festivala, Simon Jang, vrlo pohvalno se izrazio filmu.

- E-Pigs je neverovatan spoj žive akcije i kompjutersko- grafičke animacije koja drži pažnju publike od početka do samog kraja, vodeći je u fantastičan svet koji podseća na kreacije Terija Gilijama. Film sam prvi put odgledao na festivalu u Kanu i oduševio me je svojim bizarnim sudarom starog i modernog stila. Znao sam da ga moram imati u svojoj selekciji za BFI- London Film Festival. Pre nego što samo dgledao E- pigs, nisam bio svestan kvaliteta visoke tehnologije kratkog filma u Srbiji – definitivno ću mu se posvetiti više u budućnosti – rekao je Jang.

Nakon uspeha ovog filma, produkcioni tim Doktor production i Fried pictures, počinju sa snimanjem novog filma O bubicama i herojima, koji će biti rađen u tri tehnike- animiranoj, igranoj i kombinaciji animirane i igrane. Film ovog tipa do sada nije stvaran na našim prostorima, jer će se u postprodukciji kombinovati i sklapati 3D karakteri i minijature, koje su već u pripremi, a viđene su samo u holivudskoj produkciji i filmovima kao sto su Blade runner, Gospodar prstenova, Matrix...

Scenario za dugometražni film O bubicama i herojima pisali su Dimitrije Vojnov, Petar Pašić i Nikola Pejaković, a finansijsku podršku za njegovu produkciju dali su Grad Beograd i Filmski centar Srbije. Snimanje kadrova koji će biti deo animacije već je započeto u zgradi BIGZ-a, a snimanje igranog dela filma zakazano je za proleće.

Pogledajte trejler za film E-pigs:


makonda-tracker