Šesto izdanje filmskog festivala Slobodna zona

Uz ovogodišnji slogan Preko crte, šesti festival Slobodna zona održaće se od 5. do 10. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke
0
1 / 4

Još jednu beogradsku jesen obeležiće filmovi iz Slobodne zone i njihovi junaci koji iz sveg glasa uzvikuju da su tu, da su posebni i da, kad se mora, idu hrabro Preko crte.

Ovogodišnji festival održaće se od 5. do 10. novembra, na dve lokacije, u Dvorani Kulturnog centra Beograda i, prvi put, u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. Tokom šest festivalskih dana, publika Slobodne zone imaće priliku da vidi 26 filmova, od toga 16 dokumentarnih i 10 igranih, o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Posetioci će imati prilike da upoznaju i da razgovaraju sa autorima filmova i uživaju u sjajnoj zonskoj atmosferi.

Festival Slobodna zona biće otvoren u petak, 5. novembra u 19h, projekcijom filma Ako mi se zviždi, zviždim, rumunskog autora Florijana Šerbana, dobitnika Srebrnog medveda na Filmskom festivalu Berlinale, 2010. i rumunskog kandidata za Oskara 2010. Festival otvara Marko Karadžić, borac za ljudska prava.

Karte su u prodaji na blagajnama Dvorane Kulturnog centra Beograda i Muzeja Jugoslovenske kinoteke od 2. novembra, a cena pojedinačne karte je 200 dinara.

makonda-tracker