Srpski film Tilva Roš trijumfovao na filmskom festivalu u Moskvi

0
Domaći film Tilva Roš je pobedio na filmskom festivalu 2-in-1 u Moskvi. Film reditelja Nikole Ležaića je osvojio Grand Prix Festivala i nagradu za najbolju filmsku priču

Nagradu je primio glumac Marko Todorović, koji je odmah nakon festivala u Zagrebu otputovao u Mosku da predstavlja ekipu filma.

Odluku o pobedniku donosio je žiri, u kome su bili poznati švedski reditelj Lukas Modison, britanska glumica Keri Foks i rediteljka Kira Muratova.

Zanimljivo je da je Tilva Roš pobedio u konkurenciji pored filmova kao što su Fantastic Mr. Fox Vesa Andersona i Adrien Pal, mađarskog filma koji je dobio nagradu Fipresci na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Pored festivala u Moskvi, film produkcijske kuće Kiselo Dete se predstavio i publici na Zagreb Film Festivalu. Film je imao odlične reakcije u Zagrebu, sve projekcije su bile prepune i gledaoci su se veoma zabavljali gledajući film. Nakon projekcije ekipi filma gledaoci su izrazili jarku želju da čestitaju članovima ekipe i da im postave neka pitanja.

makonda-tracker