Film Beli beli svet otvara Festival autorskog filma

Festival autorskog filma biće otvoren 30. novembra filmom Beli, beli svet, reditelja Olega Novkovića. Projekcija će biti održana u Sava centru, sa početkom u 20.30 časova, a ulaznice su od danas u pretprodaji
0
1 / 3

Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru, nekada simbolu industrijskog prosperiteta, a sada simbolu postindustrijske krize koja pogađa čitav svet. U takvom ambijentu dešava se fatalna ljubav između mračnog, nemilosrdnog, starijeg muškarca i izgubljene mlade devojke - balkanski tango. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti, ili igri opčinjavanja i potčinjavanja, koju igraju ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom.

Film Beli beli svet imao je svetsku premijeru na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to nagradu za umetnički film Art Cinema Award, dok je nagrada za najbolju glumicu festivala pripala Jasni Ðuričić.

Beli beli svet snimljen je prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković. U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski. Producent je kompanija West End Production iz Beograda, a koproducenti su Ostlicht Filmproduktion iz Nemačke i Hepp Film iz Švedske.

makonda-tracker