PRAVO VREME

Samo da bi ga spasio iz zatvora: Robert Patison u uvrnutoj pustolovini kroz gradsko podzemlje (FOTO)

0

Smešten u njujorški Kvins i vremenski sažet u nešto više od 24 sata, film braće Safdie prati dvojicu braće - Nika, mentalno zaostalog momka i Konija, sitnog kriminalca koji se jedini brine o bratu.

foto: PRomo
foto: PRomo

Kriminalistička drama "Pravo vreme", koja će "zapaliti" domaće bioskope od 18. januara, je još jedno originalno ostvarenje rediteljskog dua braće Sadfie.

 

Nakon što Nik završi u zatvoru zbog neuspele pljačke banke, Koni kreće u uvrnutu pustolovinu kroz gradsko podzemlje, kako bi svog brata spasio iz zatvora. Jedne noći pune adrenalina, Koni upada u nasilnu situaciju i biva uvučen u zločin, pokušavajući da se izbori sa vremenom da bi spasio bratov i svoj život, koji vise o koncu.

 

foto: PRomo

Film je prvi put prikazan na Kanskom festivalu gde je prošao jako zapaženo - prikazan je u konkurenciji za Zlatnu palmu, nagrađen nagradom za najbolji soundtrack, a pored toga je pokupio simpatije kritičara širom sveta.

 

foto: PRomo

Njujork Tajms je film "Pravo vreme" proglasio pravim filmskim užitkom, Varajeti naglašava njegovu dinamičnu akciju koja gledaoce drži prikovane za sedište, Indivajer hvali originalnu priču i intenzivnu neizvesnost koju niko od modernih reditelja ne zna tako dobro da ukomponuje sa crnom komedijom kao braća Safdie, dok Tajm aut i Detroit njuz ulogu Roberta Patinsona ocenjuju kao jednu od najimpresivnijih u prošloj godini.

 

 

U glavnoj ulozi je Robert Patison, za koga je uloga Konija posebno napisana, jer je on lično kontaktirao reditelje i pokazao interesovanje za saradnju sa njima upravo nakon što je pogledao njihov film iz 2014. godine - Heaven Knows What.

 

foto: PRomo

 

makonda-tracker