Miki Manojlović i njegova ćerka Čarna na Mostri u Sao Paulu

Slavni glumac član je žirija internacionalnog filmskog festivala u Sao Paulu, dok će njegova ćerka Čarna Radoičić tamo prezentovati svoj film o Mileni Pavlović-Barilli
0
1 / 4 Foto: Luka Šarac

Međunarodni filmski festival u Sao Paulu, u Brazilu, održava se od 22. oktobra do 4. novembra, uz učešće velikog broja filmskih umetnika iz celog sveta. I dok je Predrag Miki Manojlović u žiriju ovog festivala, njegova ćerka, Čarna Radoičić, docent Filmske režije na Akademiji umetnosti, predstaviće svoj film Milena o životu slavne srpske slikarke Milena Pavlović Barilli.

Čarna potpisuje scenario i režiju ove inspirativne priče o izuzetnom životu i umetničkom radu misteriozne Milene Pavlović Barilli, žene snažne, romantične i hrabre individualnosti, koja je negovala specifični senzibilitet i stil vizuelnog izražavanja. Film kombinuje dokumentarne sadržaje, arhivske materijale i igrane scene kojima nastoji da poveže epohu u kojoj je živela i radila velika umetnica sa savremenim svetom. U filmu se nalaze i priče mladih umetnika, kojima Milena kao inspiracija utiče na dela koja stvaraju.

Film Milena snimljen je u produkciji kuće Tuna Fish Studio, a njegovi prvi kadrovi snimljeni su 5. novembra 2009. godine, na dan 100. rođendana slikarke. Trenutno je u fazi postprodukcije.

Pogledajte trejler za film Milena:


makonda-tracker