hepiend

Kaže da je spreman da radi samo za ovog reditelja: Veliki povratak poznatog glumca

0

Austrijski reditelj Mihael Haneke, publici poznat kao reditelj koji pokreće društvena pitanja i oslikava osećanja otuđenosti koje pojedinci doživljavaju u modernom društvu, predstavlja još jednu priču slične tematike u svom najnovijem filmu „Hepiend“, koji stiže u domaće bioskope u četvrtak 21. decembra.

foto: Promo
foto: Promo

„Hepiend“ je satirična drama o imućnoj francuskoj porodici koja živi „pod staklenim zvonom“ u severnoj Francuskoj, nesvesna ljudske bede koja je prisutna u migrantskim kampovima oko lučkog grada Kale, nekoliko kilometara od njihovog doma.

 

Scenario i režiju za film potpisuje Mihael Haneke, a u glavnim ulogama ćemo gledati Izabel Iper, Žan-Luja Trentinjana i Metjua Kasovica.

Iako se Žan-Luj Trentinjan povukao iz sveta filma 2003. godine, on isključivo prihvata angažmane na poziv Mihael Hanekea. On smatra da je Haneke najvažniji živi reditelj i kaže kako bi glumio za njega u bilo kom filmu, bilo kakvu ulogu, dok Haneke vidi Trentinjana kao jednog od ličnih favorita svih vremena, rame uz rame sa Marlon Brandom.

 

foto: Promo

 

Domaća publika imala je priliku da pogleda film „Hepiend“ u okviru 23. Festivala autorskog filma, gde se istakao kao najgledaniji film.

 

„Hepiend“ će se naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka 21. decembra, i to u Beogradu u bioskopima Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica i „Vlada Divljan“, kao i u Nišu u bioskopu Vilin grad.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker