Nataša Vojnović u filmu Montevideo, Bog te video

Nastavljeno je snimanje drugog dela filma Montevideo, Bog te video, a jednu od uloga u drugom gdelu tumači supermodel Nataša Vojnović
0
1 / 4

Premijera prvog dela filma i devet epizoda televizijske serije Montevideo, Bog te video,koji govori o istorijskom uspehu naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. Godine očekuje se krajem godine, a nedavno je počelo snimanje drugog dela ovog ostvarenja.

S obzirom na to da radnja drugog filma prati odlazak naših reprezentativaca na Svetsko prvenstvo u Montevideo i njihovo dvonedeljno putovanje do Urugvaja, za potrebe snimanja je izgrađen brod od oko hiljadu metara kvadratnih koji se impresivno uzdiže iznad okolnih vojvođanskih njiva u blizini mesta Baranda. Brod je konstruisan prema zamisli arhitekte Nemanje Petrovića, a njegovu realizaciju je omogućila produkcija filma i TV serije firma Intermedia Network.

Izgrađeni brod će u filmu predstavljati prekookenaski poštanski brod Florida na kojem su jugoslovenski fudbaleri iz marsejske luke krenuli preko okeana ka Urugvaju. Za većinu jugoslovenskih reprezentativaca je tada započelo je prvo putovanje morem i velika avantura. Put je trajao 16 dana, a njihovi treninzi, koji su se svodili na trčkaranje po brodskoj palubi i švedsku gimnastiku, postali su deo predanja koje su generacije navijača prenosile sa kolena na koleno. Brod na kojem se snima drugi film ima tri izgrađena nivoa sa velikom palubom kao i unutrašnjim rakošnim salonom prve klase tog vremena. Na njemu tokom snimanja zatičemo posadu broda, mornare, brodske oficire, konobore i putnike različitih klasa. Među putnicima je i bogati Amerikanac grčkog porekla koga tumači poznati grčki glumac Efstratios Tzortzoglou. Suprugu bogatog Amerikanca igra naša poznata manekenka, svetski top model Nataša Vojinović.

Planirano je da se nakon snimanja scena putovanja na brodu drugi film i ostatak epizoda tv serije snima u Montevideu.

makonda-tracker