Od 7. decembra u bioskopima

Sedrik Klapiš: Dirljiva francuska priča o ljubavi i vinu

0

Od priznatog reditelja trilogije "Španski apartman" i "Pariz", u bioskope stiže "Vetar i vino", dirljiva i delikatna priča o porodičnim vezama, povratku korenima, vinu i ljubavi, smeštena u prekrasne pejzaže i vinograde Burgundije.

foto: Promo
foto: Promo

Svečana projekcija filma biće upriličena u četvrtak, 7. decembra u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, u okviru događaja Film&Vino koji se po prvi put održava u organizaciji distribucije 2i Film Srbija i Cineplexx-a, i podršku WINE JAM. Ovo je jedinstvena prilika da osetite prave emocije, probudite sva čula i zagrejete se uz besplatnu degustaciju vina, sireva, delikatesa i uživate u poklonima! Početak događaja zakazan je za 19:15, a početak svečane projekcije za 20 sati.

 

Film istražuje bolnu porodičnu dinamiku i rešavanje problema. Nasuprot sceničih sela, vinograda i pejzaža Burgundije koji oduzimaju dah, kroz četiri godišnja doba, prikazan je rad u vinogradima, podrumu vinarije sa prelepom scenom zabave na kraju žetve.

 

Ideja za film počela je 2010. kada je Klapiš otkrio Žana Marka Ruloa koga je znao kao glumca, a koji je ujedno i uzgajivač i proizvođač vina. Počeo je da ga posećuje sa kamerom u ruci.

 

Nakon nekoliko godina druženja sa njim i njegovim prijateljima ideja za film je rođena. 

foto: Promo

"Vetar i vino" je film za sve ljubitelje Francuske i francuskog vina, kao i vina uopšte. U svakom će izazvati mnoštvo osećanja kroz čistu kinematografsku poeziju.

makonda-tracker