Ne propustite

Prava filmska poslastica: ACID program na Festivalu autorskog filma

0

Publika 23. Festivala autorskog filma će danas, kao i u predstojećim danima, u Kulturnom centru Beograda i Jugoslovenskoj kinoteci imati priliku da pogleda filmove u okviru programa ACID.

foto: Promo
foto: Promo

Danas će biti predstavljeni filmovi "Škupština" reditelja Kol Tompson Linča, u Jugoslovenskoj kinoteci u 21 čas, kao i film "Pre kraja leta" u režiji Majam Gurmagt, u Kulturnom centru Beograda u 19 čas.

 

Do kraja 23. Festivala autorskog filma u okviru programa ACID u Velikoj sali Jugoslovenske Kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, biće prikazani filmovi:

 

"Skela" - 30.11. u 17h

"Belinda" - 1.12. u 17h

"Bez pozdrava" - 2.12. u 17h

"Za utehu" - 3.12. u 17h

 

Festival autorskog filma podseća studente da je uz priloženi indeks ulaz na sve projekcije ACID programa besplatan.

 

ACID program na Kanskom festivalu osnovan je 1993. godine i svake godine predstavlja igrane filmove, fikcije i dokumentarce, koje bira petnaest filmskih radnika članova ACID-a od stotine prijavljenih filmova iz različitih krajeva sveta. Ovi filmovi su uglavnom niskobudžetni projekti, debitantski filmovi, filmovi koji poseduju snažni umetnički izraz koji traže priliku da se prikažu publici. Na 23. FAF-u biće prikazano deset filmova u okviru ovog programa i to u Dvorani kulturnog centra Beograda i Jugoslovenskoj Kinoteci.

makonda-tracker