Priča koja je osvojila Srbiju

Sandra Silađev Dinja u "invalidskim kolicima": Revolucija i promena moguće su ako svako od nas želi nešto da poboljša (FOTO)

0

Šta se desi kada poznati prožive dan u invalidskim kolicima?

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Glumica Sandra Silađev Dinja prikazala nam je u više navrata kako izgleda realnost u kojoj živimo kroz likove sa kojim se svi srećemo. Ovaj put njena misija je nešto drugačija o odnosi se na one koji su na samim marginama našeg društva.

 

U zanimljivom kratkom filmu Rijaliti u invalidskim kolicima, Sandra je iz svog ugla predstavila kako izgleda tipična svakodnevica sasvim običnog građanina naše zemlje.

 

 

Koliko su teške jednostavne stvari kao što je kretanje kroza saobraćaj, odlazak u šoping i ulazak u zgradu Sandra je pokazala uz pomoć svojih poznatih kolega: Gorice Regodić, Miljane Nešković, Srne Lango i Nikole Ćosića, poznatijeg poz nadimkom Bvana iz Lagune.

 

Režiju potpisuje Marta Fiš, dok se za kamerom osim Marte, našla i Isidora Goncić. Muziku je radio neprevaziđeni Bvana iz Lagune. 

 

Sandra Silađev: Zatvorena sam, stidljiva i veoma infantilna

 

Poenta filma je pružanje podrške i osnaživanje pripadnika marginalizovanih grupa ali i senzibilisanje lokalne i šire zajednice za unapređenje njihovog položaja. Želimo da se bavimo doprinosom i mogućnostima da se kvalitet života ovakvih marginalizovanih grupa podigne na viši nivo", istakla je Dinja ovom prilikom.

 

Sudeći po reakcijama koje je ovaj film izazvao, Sandra je uspela u svojoj nameri, budući da je jedan tata pozvao majstore da zajedno sa njim naprave rampu za komšiju koji je u kolicima.

 

foto: Instagram

 

makonda-tracker