Dokumentarac o Bajagi na festivalu u Utrehtu

0
Dokumentarni film Muzika na struju o 25 godina karijere Bajage i Instruktora pozvan je da učestvuje na Eastern Neighbours Film Festival-u (ENFF), koji će biti održan od 21. do 24. oktobra u holandskom gradu Utrehtu.
foto: Braca Nadeždić
foto: Braca Nadeždić

Organizatori su pozvali Momčila Bajagića da, ako bude imao vremena, kao specijalni gost festivala najavi dokumentarac Muzika na struju.

ENFF predstavlja filmska ostvarenja iz zemalja van Evropske unije holandskoj i međunarodnoj publici, kako bi im se približile kulture zemalja Istočne i Jugoistočne Evrope. Istovremeno festival radi na spajanju holandskih profesionalnih filmskih stvaralaca sa kolegama i mladim talentima iz spomenutih područja. Iza festivala stoji Foundation Cultural Aid (SCA). Više informacija na www.enff.nl.
Muzika na struju autora Miloša Jovanovića iz novosadske Hamer produkcije (Hammer production) premijerno je prikazan početkom marta na Međunarodnom festivalu dokumentarnih filmova Zagrebdox.

Scenarista filma je Dušan Vesić, izvršnu produkciju potpisuje Hamer, a producent filma je Zoran Vulović i njegova koncertna agencija Long Play. Muziku na struju je kao trodelnu seriju prikazala polovinom decembra Radio-televizija Srbije.

makonda-tracker