uk parobrod

Projekcija filma i tribina „Zapisi iz zatvorske ćelije br. 12“

0

U sredu, 15. novembra, s početkom u 19 časova održaće se projekcija dokumentarnog filma o uspešnoj rehabilitaciji srpskih zatvorenika kroz umetnost.

foto: Promo
foto: Promo

Film je epilog pozorišne predstave, koja predstavlja dramatizaciji dela Dostojevskog "Zapisi iz podzemlja" i nastala je u koprodukciji Službe za tretman Okružnog zatvora u Beogradu i nevladine organizacije "Centar za rehabilitaciju imaginacijom".

 

Predstava je izvedena sedamnaest puta u matičnoj ustanovi i u najvećim srpskim zatvorima uz veliko finale, izvođenje za javnost u Domu omladine Beograda. Film i program rehabilitacije kroz umetnost su predstavljeni na međunarodnoj naučnoj konferenciji u Njujorku, a posle premijere autorka je posetila nekoliko američkih federalnih zatvora u Kentakiju, Mičigenu i Sen Kventinu, gde se film prikazivao kao deo programa rehabilitacije za američke osuđenike.

Nakon filma sledi tribina na kojoj će ustestvovati autorka filma Marina Kovačević i osuđenik (učesnik projekta) koji je posle 13 godina na slobodi.

Autorka filma Marina Kovačević osnivač je nevladine organizacije "Centar za rehabilitaciju imaginacijom" i doktorantkinja Fakulteta dramskih umetnosti sa tezom "Dramski procesi u rehabilitaciji represiranih grupa u kazneno - popravnim zavodima Srbije".

 

makonda-tracker