u punoj sali sava centra

Cinemafest svečano otvoren projekcijom filma Matilda

0

Druga po redu filmska revija Cinemafest otvorena je u Sava centru 2. novembra projekcijom ruskog filma Matilda.

foto: Promo
foto: Promo

Publici u punoj velikoj dvorani obatila se glavna glumica filma Mihalina Oljšanska, za koju je beogradska projekcija prva premijera ovog filma kojoj prisustvuje. Matilda je kontroverzni ruski film koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je izazvalo dosta sukobljenih mišljenja, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije.

 

Filmska revija Cinemafest ove godine se održava od 2. do 9. novembra, u velikoj sali Sava centra i bioskopima Cineplexx u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

 

foto: Promo

Naslovi koje publika može pogledati su: Čudesna panorama (Wonder WheelVudija Alena, koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije; zatim nove radove reditelja Daga Limana Zid (The Wall), Voltera Hila Zadatak (The Assignment) u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez, dugo očekivani Muzej čudesa (Wonderstruck) Toda Hejnsa sa Džulijen Mur, novi projekat Džordža Klunija Predgrađe (Suburbicon) čiji su scenario napisala Braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji, dok sa festivala u Torontu na Cinemafest stiže francuska komedija I to je život (C`est la vie), autorskog dvojca Olivijea Nakaše i Erika Toledana - tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita Nedodirljivi; kao i cnogorski urbani triler Ispod mosta, među stijenama, nagrađen na festivalu u Herceg Novom, čiji je režiser Pavle Simonović.

 

makonda-tracker