Film Neke druge priče nastavlja turneju po festivalima

0
Nakon što je tokom leta prikazan na 12 međunardnih, regionalnih i nacionalnih festivala i osvojio četiri nagrade, film Neke druge priče biće prikazan u naredna tri meseca na još osam međunarodnih filmskih festivala

Ex YU omnibus film Neke druge priče, koji je produkciono osmislila i vodila beogradska kuća SEE Film, biće prikazan u naredna tri meseca na još osam međunarodnih filmskih festivala, uključujući i prestižni festival u Manhajmu koji se održava od 11. do 21 novembra. Film će biti prikazan na festivalima u Vajadolidu, Geteborgu, Varšavi, Atini, Sidneju, Portorožu, Bitoli i pomenutom Manhajmu.

Od premijere, koju je u junu imao na Cinema City festivalu u Novom Sadu i internacionalne premijere u konkurenciji festivala u Taormini, film Neke druge priče prikazan je tokom leta na 12 međunarodnih, regionalnih i nacionalnih festivala; na festivalima u Montrealu, Sarajevu, Taormini, Puli, Motovunu, Paliću, Herceg Novom, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji, Nišu, Mostaru i Mojkovcu.

Film je na pomenutim festivalima dobio četiri nagrade, a u Sarajevu je, prema glasovima publike, od 190 filmova prikazanih u svim festivalskim programima, bio na petom mestu.

Celovečernji omnibus film Neke druge priče koji će premijeru u Beogradu imati krajem oktobra, režirale su mlade rediteljke iz Hrvatske (Ivona Juka), Srbije (Ana Maria Rossi), Bosne i Hercegovine (Ines Tanović), Makedonije (Marija Džidževa) i Slovenije (Hanna Slak).

makonda-tracker