Kids Fest u Beogradu i Novom Sadu

Dečiji filmski festival Kids Fest ove godine održava se u Beogradu u periodu od 18. do 24. oktobra u Dvorani doma sindikata, multipleksu Kolosej i sinepleksu Roda, a u Novom Sadu u periodu od 4. do 10. oktobra u hali Spens
0
1 / 2

Šesti po redu Kids Fest je jedinstveni dečiji događaj koji zabavlja i obrazuje buduću filmsku publiku, a ove godine održava se pod sloganom Magično putovanje u svet filma! U programu festivala su najbolja ostvarenja kinematografije za decu i mlade - zabavni, duhoviti, maštoviti i obrazovni filmovi iz celog sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije. Najveći broj filmova iz programa festivala sinhronizovan je na srpski jezik.

Kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo Kids Festa u Beogradu biće i brojne radionice koje se održavaju u holu Dvorane doma sindikata. Mladi gledaoci i gledateljke moći će pre, posle, i u pauzi između projekcija da se se druže, uče i zabavljaju učestvujući u predavanjima, prezentacijama i radionicama koje organizuju ambasade, republičke i nevladine organizacije, škole plesa, sportova, umetnosti.

Među radionicama na ovogodišnjem dečijem filmskom festivalu su škola stripa Politikinog zabavnika koju vodi jedan od naših najpoznatijih strip pedagoga, Vlada Vesović, kao i škola filma reditelja Darka Lungulova.

Evropska unija je 18. oktobar proglasila danom borbe protiv trgovine ljudima, dok je Republika Srbija mesec oktobar proglasila mesecom borbe protiv trgovine ljudima. Ovogodišnje, šesto izdanje Dečijeg filmskog festivala daće svoj doprinos borbi protiv trgovine decom. U okviru radioničarskog programa festivala, Save the Children i Centar za integraciju mladih organizovaće radionicu o bezbednim putovanjima i bezbednim migracijama.

Kids Fest je osnovan 2005. godine kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu. Prošle godine održavao se u Beogradu i još 20 gradova u Srbiji, a posetilo ga je oko 25 hiljada gledalaca i gledateljki.

makonda-tracker