snima se

Nataša Ninković i Sergej Trifunović kao bračni par u novom domaćem filmu

0

U Beogradu, u produkciji filmske kuće BIBERCHE počelo je snimanje domaćeg filma "AJVAR" u režiji Ane Marije Rossi po scenariju Rossi i Maje Todorović.

foto: Promo, Marija Đoković
foto: Promo, Marija Đoković

Film u kome glavne uloge tumače Sergej Trifunović i Nataša Ninković snimaće se pet nedelja, na lokacijama u Beogradu i Užicu, a poslednje snimajuće dane filmska ekipa ima u Stokholmu, Švedska. Film je srpsko crnogorska koproduckija, koproducent je Artikulacija iz Podgorice, i podržan je od Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture republike Srbije kao i Ministarstva kulture republike Crne Gore.
 

foto: Promo, Marija Đoković

“Ajvar” je film o ljubavi i preživljavanju njenog gubljenja.

 

foto: Promo, Marija Đoković

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Skandinaviji. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. U Beogradu Vida ima majku Nadu (Vesna Čipčić) koja od smrti Vidinog oca živi virtuelni život, noseći godinu dana njegovu urnu sa sobom gde god da ide. Bane u Beogradu ima mladu ljubavnicu, za koju je Vida saznala i o tome ćuti.

 

foto: Promo, Marija Đoković

U Srbiju dolaze za praznike, kada se odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima, ali ovog Uskrsa očekuje ih neki drugi život, na koji nisu navikli. Neizgovoreno, a konstantno prisutno pitanje nemanja dece, prevara, otuđenost u porodici, sve oko njih vrišti na rastanak i na kraj. Samo ga treba preživeti.

 

foto: Promo, Marija Đoković

U filmu igraju i Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Mirko Vlahović, Maja Todorović, Srđan Miletić.

 

foto: Promo, Marija Đoković

 

 

 

makonda-tracker