Čarli Sent Klaud uskoro u bioskopima

0
Film Čarli Sent Klaud biće premijerno prikazana 15. septembra u bioskopu Ster Cinemas od 19: 30 časova.

Zasnovan na proslavljenom romanu Bena Šervuda The Death and Life of Charlie St. Cloud, ovaj film je romantična drama u kojoj Zek Efron tumači mladića koji preživljava saobraćajnu nesreću posle čega svet vidi na jedinstven način. U ovoj emotivno nabijenoj priči, on će započeti romantično putovanje u toku koga će prihvatiti mračnu realnost svoje prošlosti dok će ujedno otkriti i transformišuću snagu ljubavi.

Uspešni jedriličar Čarli Sent Klaud (Efron) uživa obožavanje majke Kler (oskarovka Kim Bejsindžer) i mlađeg brata Sema (Čarli Tejhan), a poseduje i stipendiju za koledž koja će ga odvesti iz njegovog uspavanog rodnog grada. Ali njegova svetla budućnost će se iznenada promeniti kada mu se desi tragedija koja će sa sobom odneti i njegove snove.

Kada se njegova drugarica iz škole, Tes (Amanda Kru) iznenada vrati u grad, Čarli će postati rastrzan između ispunjavanja obećanja koje je dao pre četiri godine i nastavljanja svog života s novom ljubavi. Dok bude nalazio hrabrosti da se zauvek odrekne prošlosti, Čarli će otkriti da je duša koju treba najpre spašavati, upravo njegova.

Dok je tražio glumca koji će igrati ovog izgubljenog mladića, producent Plat znao je da želi da nađe nekog s harizmom i humanošću koje ovaj lik poseduje, ali koji ne bi bio turoban i žalostan.

S druge strane, Zek Efron znao je da će ova komplikovana uloga biti za njega jedan veliki izazov.
- Postojalo je dosta toga poznatog s čime sam mogao da se poistovetim i dosta sam se prepoznao u Čarliju. Podsetilo me na odnos koji ja imam s mojim mlađim bratom. Bilo je zanimljivo uskočiti u Čarlijeve cipele i odigrati momka kome manjka sreće, koji je otupeo i koji misli da nema razloga za život. Obično igram likove koji su energični, puni života i mnogo igraju. Ali Čarli je potpuno drugačiji i ovo je promena za 180 stepeni u odnosu na sve druge moje uloge, a to je i bilo najuzbudljivije – rekao je glumac.

I autor romana Ben Šervud smatra da je Zek je sjajan izbor za Čarlija.
- On je mlađi od lika koji sam opisao u knjizi, ali kad gledate Zeka, zaista osećate sva obećanja njegovog lika, njegov potencijal i nade. Genijalna ideja je bila odabrati njega za ovu ulogu i oduševljen sam što je pristao da je radi. Mislim da će vam zaista slomiti srce, ali ga i zalečiti.

Reditelja je privukla priča o ljubavi, gubitku i oporavku i osetio je da može verodostojno da adaptira roman za veliko platno. Ono što ga je najpre privuklo projektu bila je Čarlijeva borba uprkos svim izgledima.

- Čarli je zlatni dečko ovog malog jedriličarskog gradića i potiče iz porodice s jednim roditeljem. Klasičan je primer radničke klase i jedrenje je njegova jedina karta za izlaz iz ove situacije. Dobio je stipendiju, sve mu dobro ide i smeši mu se svetla budućnost. Sve do večeri posle njegove mature kada doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću koja će mu poremetiti čitav život. On je propali zlatni dečko i sad mora da se pomiri sa svojim životom, gubitkom i da ponovo počne da živi. Nećete znati da li je njegova psiha pukla zbog ove užasne nesreće ili zaista vidi ljude s one strane. Ljudi će drugačije doživeti i razmišljati o ovom filmu – rekao je reditelj Bar Stirs.

 

 

makonda-tracker