film u kome će uživati cela porodica

Animirani klasik Aladin u novom izdanju: Počelo snimanje Diznijeve avanture

0

06. septembra, počelo snimanje nove Diznijeve avanture "ALADIN" (Aladdin)!

foto: Promo
foto: Promo

Pod rediteljskom palicom Gaja Ričija, ovaj animirani klasik iz 1992. godine postaće igrani film u kome će uživati cela porodica!

 

Glumačku ekipu predvodi Vil Smit ("Ali", "Ljudi u crnom") u ulozi Duha iz lampe koji ima moć da ispuni tri želje svakome ko poseduje lampu. Mena Masud je Aladin, šarmantni beskućnik i avanturista, a Naomi Skot je princeza Jasmin, prelepa sultanova ćerka koja želi da živi po sopstvenim pravilima. Zli čarobnjak Džafar, koji želi da svrgne sultana i postane vladar je Marvin Kanzari, a u ulozi sultana Agrabe je glumac Navid Negaban. Pored starih, dobro poznatih likova, u novom, igranom "Aladinu" upoznaćemo i neke potpuno nove.

 

Scenario za film pisao je Džon Ogust ("Mračne senke", "Velika riba"), a zasnovan je na originalnom animiranom filmu kao i pričama iz "Hiljadu i jedne noći". Muziku za film napisao je Alan Menken ("Lepotica i zver", "Mala sirena") kompozitor koji je za svoj rad osam puta nagrađen Oskarom. Imaćemo priliku da čujemo adaptirane pesme iz animiranog filma, kao i nove, posebno komponovane za igranu verziju "ALADINA".

 

Jedva čekamo priliku da skočimo na magični ćilim i poletimo u novu, čarobnu avanturu.

makonda-tracker